Beauty: Ingegroeide Haartjes Voorkomen

20121203-070715.jpg

Ingroeiende haartjes. Het klinkt misschien een beetje vies, maar als je het hebt kan het erg vervelend zijn. Wanneer je jezelf onthaart, met een scheermesje of met wax, heb je kans op ingegroeide haartjes. Sommige mensen krijgen het sneller dat de ander, maar er zijn verschillende manieren om ingegroeide haartjes te verminderen of zelfs te voorkomen.

Waxen kan soms irriterend zijn voor het haarzakje.
Wanneer het haarzakje geïrriteerd is vormen dode huidcellen er een soort bergje omheen dat zich vult met pus. Dit is de ontsteking. Deze ‘berg’ om de huidcellen blokkeert het haartje wanneer het naar buiten probeerd te groeien.

20121203-123655.jpg

Ingegroeid haartje onder de huid wanneer je het waxt. Door het ingegroeide haartje ontstaat er een soort puistje op je huid.

How to: Het voorkomen
Bij deze ontsteking helpt scrubben niet echt, omdat het haartje nog onder de huid zit.
Je kan het beste wachten tot de ontsteking minder is geworden. Probeer daarna voorzichtig het haartje met een pincet of naaldje naar buiten te peuteren. Pas op dat je het haartje er niet uit trekt, maar scheer het af. Zo voorkom je dat je op precies dezelfde plek weer een ingegroeid haartje krijgt. Scheren gebeurt alleen pal op de huid en zal het haarzakje dus niet irriteren.

20121203-071049.jpg

Ingegroeide haartjes die naar beneden of naar de zijkant groeien wanneer je scheert.

Scheer niet te glad! Te kort het haartje afscheren zorgt ervoor dat het haartje zich gaat terug trekken in de huid en dan ontstaan er ‘ingegroeide haartjes’. Scheer daarom altijd met de richting van het haartje mee. Als je het in tegengestelde richting scheert, krijg je wel een gladdere huid omdat de haartjes hierdoor dichter tegen de huid afgeschoren zijn, maar hierdoor ontstaan er juist sneller irritaties en ingegroeide haartjes. Probeer ook niet je huid glad te trekken voordat je het mesje eroverheen haalt en zet niet te veel druk op het mesje. Dit kan ook irriterend zijn voor het haartje.

Een natte of een droge huid kan ook een wereld van verschil maken. Zorg dat je huid nat is voordat je wil gaan scheren. Natte haartjes snijden makkelijker. Denk maar eens aan de kapper die je haar vochtig maakt voordat ze de schaar in je haar zet. Als je droog scheert zijn je haren stugger en wordt het haartje als het ware uit het haarzakje getrokken. Hierdoor trekt het afgesneden haartje terug je huid in en groeit het haartje naar beneden of de zijkant.

Scrub je huid als je het nat of vochtig hebt gemaakt. Door het scrubben wordt je huid verzacht. Gebruik daarvoor een milde scrub met salicylzuur. Salicylzuur zit ook meestal in producten die zorgen voor minder puistjes en ontstekingen en zorgt dus ook om ingegroeide haartjes te kalmeren. Scrubben haalt ook de dode huidcellen weg die ophopen als een haarzakje geïriteerd is. Scrubben is dus een perfect middeltje!

Hopelijk heb je wat aan deze tips gehad. Als jij ook een tip hebt om ingegroeide haartjes te voorkomen, zet ze dan hier onder bij de comments.

Liefs X

Advertenties

2 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s