Fingerlicking Nieuwjaarshapjes

Newyear

Nog één nachtje slapen en dan is het zover.. 2013 is in zicht en dat moeten we natuurlijk vieren op oudjaarsavond. De champagne wordt koud gezet, de oliebollen worden bestrooid met poedersuiker en lekkere hapjes kunnen hierbij ook niet ontbreken. Daarom staat morgen ook bij ons de hele tafel vol met lekkernijen die zelf gemaakt zijn met de simpelste recepten. Voor mensen die het net zo leuk vinden om zelfgemaakte, simpele en overheerlijke hapjes te maken heb ik wat fingerlicking nieuwjaarshapjes opgezocht.

bladerdeeghapjes

Cocktailworstjes in bladerdeeg

Als er één nieuwjaarshapje makkelijk is om te maken, dan zijn dat de ‘Pigs in blankets’ of beter bekend als de cocktailworstjes in bladerdeeg. Door de kleine worstjes als vulling te gebruiken, ben je in een mum van tijd klaar.

Wat heb je nodig?

– Blikje cocktailworstjes

– Pak bladerdeeg

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd het bladerdeeg in kleine driehoekjes en vouw deze om de cocktailworstjes. Leg ze op een bakplaat. Bak het ongeveer 15-20 minuten in de oven en klaar!

quicehapjes

Mini quice met kruidenroom

Nog zo’n lekker en gemakkelijk hapje om te maken. Een mini quice met kruidenroom. Op de foto zie je ragoutbakjes die super handig voor dit soort hapjes zijn.

Wat heb je nodig?

– 2 eieren

– 2 eetlepels melk

– 1,3 dl room

– 2 theelepels gehakte bieslook

– 1 theelepel gehakte dille

-1 eetlepel n peterselie

– (parmezaanse) geraspte kaas

– mini quicebodempjes

Aan de slag

Meng de losgeklopte eieren met 2 eetlepels melk, de room, en de kruiden. Giet dit later of de quicebodempjes en bestrooi het met de geraspte kaas. Bak daarna de kruidenquice 10 minuten in de oven op 150 °C. Niet heel lang dus, omdat de mini quice alleen maar wat warm moet worden.

kniepertjes

Kniepertjes

Dit hapje is héél bekend. Het is een typische lekkernij voor de jaarwisseling wat in speciale wafelijzers wordt gebakken. Je kan ze zelf bakken maar de rolletjes zelf kan je ook kopen. Daarna kan je nog steeds op verschillende manieren de kniepertjes serveren. Je kan bijvoorbeeld de rolletjes vullen met slagroom of chocoladesaus. Altijd feestelijk!

Gevulde-eieren

Gevulde eieren met paprikakruiden

Gevulde eieren is altijd lekker en makkelijk om te maken voor feestjes. Je kan ze vullen met de ingrediënten of serveren hoe jij dat wil.

Wat heb je nodig? ( voor 16 gevulde eieren )

– 8 eieren

– 3 augurken

– 1/2 ui

– 1 eetlepel boter

– twee eetlepels mayonaise

– 1 eetlepel mosterd

– peper en zout

– paprikapoeder

Aan de slag

Kook de eieren eerst hard en laat ze afkoelen in koud water. Halveer daarna de eieren in de lengte en doe het eigeel in een kom. Meng daarna 1 eetleperl boter, 2 eetlepels mayonaise, 3 gesneden augurkjes, 1/2 gesneden ui, 1 eetlepel mosterd, de peper en de zout voor de smaak. Spuit met een spuitzak of schep met een kleine ronde lepel dit mengsel terug in de eitjes. Strooi daarna de paprikapoeder over de gevulde eieren.
Als laatste kan je nog de bodem een stukje afsnijden om de gevulde eieren beter te kunnen laten staan.
Voilá! Lekkere hapjes om het jaar mee af te sluiten.

Ik wens jullie alvast allemaal een gelukkig, succesvol en gezond 2013!

Liefs X

Advertenties

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s