Recipe: Pepperoni Cheese Roll

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vanavond stond ik in de keuken om weer een lekker en snel hapje te maken. Pepperoni Cheese Rolls. De naam zegt het eigenlijk al. Het zijn kleine croissantjes met daar in salami en kaas. Ik had het recept al een tijdje, maar vandaag lag er een blik croissantjes deeg in de koelkast en pakte ik de kans om lekker te kokkerellen. De pepperoni cheese rolls zijn in een hand omdraai gemaakt dus kijk mee naar dit lekkere hapje.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wat ik heb gebruikt voor de pepperoni cheese rolls?

– Kaas

– Vloeibare boter (Op de foto staat Margarine maar dat kan natuurlijk ook nadat je het hebt gesmolten)

– Salami of cervelaatworst

– Een bus croissantdeeg

– Knoflook poeder

– Italiaanse kruiden

foto

Let’s get started! Verwarm als eerst de oven voor op 200 graden. En dan de hapjes. Pak de bus met croissantdeeg en maak dit open met de gebruiksaanwijzing achterop de bus. Het openmaken van de bus gaat heel geinig, maar pas wel op! Het popt snel open. Rol daarna het deeg over de snijplank en snij dit in een driehoek. Het handige aan dit deeg is dat het al een klein beetje in een driehoek gesneden is, zodat je een mooi ‘croissant effect’ krijgt. Leg daarna een plak salami op het brede stuk van de deeg, zodat later als je de deeg oprolt overal deeg om de salami zit. Dan pak je een stuk kaas die je in reepjes snijd. Je kan ook kaasreepjes kopen in de winkel, maar snijden kan natuurlijk ook. Het kaasreepje leg je over de salami heen. Omdat dit deeg veel te groot is voor een klein hapje, snijd je het deeg doormidden. Zo krijg je als het ware twee smalle driehoekjes. Rol de deeg met salami en kaas op als bij stap 4. Lief he? Kleine mini croissantjes!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Even later.. Leg de deegrolletjes op een bakplaat met bakpapier.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Met z’n allen de oven in! Laat de hapjes 10 tot 15 minuten bakken zodat ze een mooi goudbruin kleurtje krijgen.

Nu de hapjes in de oven zitten, maak je met boter, kruiden en knoflook een papje wat je later bovenop de hapjes smeert. Dit geeft nog een lekker pittig smaakje en geeft de rolletjes glans. Pak een kommetje waar je 1 eetlepel vloeibare boter in doet. Later heb ik toch maar voor vloeibare boter gekozen omdat dit gezonder is dan Margarine hihi. Als je de vloeibare boter erin hebt gegoten, voeg je hier 1 theelepel knoflook poeder bij en 1 theelepel kruiden. Ik heb Italiaanse kruiden gebruikt voor een net wat pittiger smaakje. Dit smeer je nadat je de hapjes uit de oven hebt gehaald op de rolletjes.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

15 minuten later zien je pepperoni cheese rolls er zo uit. Mmm en wat zijn ze heerlijk! Je maag wordt al snel gevuld door deze hapjes, want ze zijn erg machtig.. MAAR LEKKER!

De hapjes zijn super snel klaar en heerlijk om een keer midden op de dag te maken. Mijn moeder houd niet zo van vlees en heb voor haar bij sommige rolletjes alleen kaas gebruikt. Dat kan dus natuurlijk ook als jij ook niet zo van vlees houd. Ik zou zeggen: ‘Keep kalm and cook on!’

Liefs Melanie

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s