How To: Statisch Haar Voorkomen/Verminderen

Tips-tegen-statisch-haar

De winter is al een tijdje onder ons. Hartstikke mooi natuurlijk de  sneeuw, maar waar ik me het meest aan erger in de winter, zijn mijn statische haren! Statische haren horen er nou eenmaal bij. Buiten wordt het kouder en binnen zet je de verwarming op zijn hoogst. Je truien beginnen te knetteren als je ze aantrekt en je haren plakken vast aan je gezicht. Grrrr! Ik ben vast niet de enige met dit probleem dus hier wat tips om je ‘elektriciteitskapsel’ wat te verminderen en te voorkomen.

Kam je haar

Haren kammen doe je natuurlijk elke dag. Gebruik in de winter geen plastic of een metalen borstel, maar gebruik een borstel die is gemaakt van hout. Je kan ook voordat je je haar borstelt, wat haarlak op de borstel spuiten. Zo wordt je haar wat minder statisch.

Shampoos

Als je droog haar hebt, wordt dit makkelijker statisch. Zorg er dus voor dat je geen shampoos gebruikt die je haar nog meer uitdrogen. Dit zijn shampoos die veel alcohol bevatten want, alcohol droogt je haar uit. Gebruik voor het verzorgen van je haar vochtinbrengende shampoos.

Muts

Met deze temperatuur buiten pak je al snel een muts voor de kou. Voordat je je muts opdeed was je haar nog mooi in model, maar nu je hem af doet.. Je haren staan recht overeind! Je kan voordat je je muts opzet wat haarlak in je muts of op je sjaal spuiten. Zo ben je statischproof!

Wees lief voor je haar

Dep na een douchebeurt je haar droog. Wrijven zorgt voor meer droogheid en kan je haar dus sneller statisch maken. Wees lief voor je haar!

Droogtrommeldoekjes

Er bestaan speciale droogtrommeldoekjes die je kleding fris laat ruiken en niet statisch maakt. Deze doekjes kan je ook heel makkelijk gebruiken om je haar antistatisch te maken. Ga met het droogtrommeldoekje over je haar en je statische haren zullen verdwijnen.

Een snelle oplossing voor onderweg

Ben je onderweg of heb je niks bij de hand? Dan kom je met water ook een heel eind. Maak je handen nat en zorg dat je haar een beetje vochtig wordt. Ga dan met je handen door je haar en je haren zullen weer op z’n plek zitten. Deze manier kan ook makkelijk met een heel klein beetje handcrème.

Dit zijn wat tips om de winter door te komen zonder dat je een kapsel krijgt met honderden haren die overeind staan. Hoe voorkom jij statische haren?

Liefs Melanie

Advertenties

3 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s