Recipe: Varkentjes In Modderbad Taart

taart

Ik heb vakantie. En een vakantie betekent voor mij: Doe dingen waar je anders niet de tijd voor hebt! Deze gedachte hadden Maurits en ik deze week. Omdat mijn vriend en ik in de vakantie veel bij elkaar willen zijn, willen we natuurlijk die tijd ook goed besteden met leuke dingen en zo kwam hij op een avond een heel leuk recept op Facebook tegen. Varkentjes die baden in een modderbad. Geweldig! We hebben allebei eigenlijk nog nooit eerder een originele taart gemaakt, dus dit was wel meteen een über leuke. Kijk mee naar een gezellige, kliederige, creatieve, vol met liefde gemaakte taart.

De ochtend nadat we die avond op het idee waren gekomen om een taart te gaan maken, waren we al snel te vinden in de supermarkt voor de ingrediënten.

Wat gebruikt en waar gekocht:

– Taartenbodems (Albert Heijn)
– Repen chocolade in totaal 400 gram (Jumbo)
– Bekertje slagroom van 250 ml (Jumbo)
– Vulling voor de taart. Bijvoorbeeld jam, vlaaifruit, slagroom… (Aldi, maar je kan natuurlijk ook gewoon naar een   andere supermarkt gaan)
– 7x een 4-pack KitKat (Jumbo)
– 1 pakje lichtroze marsepein van 250 gram (Xenos)

We hebben ontzettend zitten klungelen met de hoeveelheid KitKat pakjes want, we we konden niet goed inschatten hoeveel repen we nodig hadden om om de taart de plakken. Uiteindelijk ben ik dus nog maar een keer richting de supermarkt gegaan en zo kwamen we uit op die 7 pakjes KitKat. Pfoe..

efefefe

En dan.. aan de slag!

1. Allereerst maak je de varkentjes van de lichtroze marsepein. Om perfecte en precisie varkentjes te krijgen, was dat een leuk werkje voor Maurits.
2. Daarna doe je de slagroom in een pannetje en zet je het op een laag vuurtje. Maurits en ik gebruikte verse slagroom dus die werd eerst geklopt.  Blijf als je de slagroom in het pannetje hebt gedaan wel roeren tot het net niet kookt.
3. Ondertussen breek je de chocoladereepjes in kleine stukje.

varkentjes

foto 1

4.  Als de slagroom bijna kookt zet je het vuurtje uit, doe je de stukjes chocolade bij de slagroom en blijf je roeren.
5. Zorg dat je een gladde massa hebt (dit is ons niet zo goed gelukt, maar toch..) en laat het afkoelen zodat het wat dikker wordt, maar blijf roeren.

Nu de chocolade staat af te koelen gaan we verder met de lagen van de taart.

dsdsdsds

6. Leg de taartbodem op een bordje of iets anders wat je later rond kan draaien en smeer de door jou gekozen vulling over de taartbodem. Wij hebben gekozen voor aardbeienjam. Aardbeien en chocolade.. verrukkelijk! Na de eerste vulling, leg je daar bovenop nog een taartbodem, smeer je er opnieuw de vulling op en leg je er als allerlaatst de laatste taartbodem op de vulling.
7. Als het chocolademengsel net zo dik is als bijvoorbeeld vla, smeer je dat op de bovenkant van de taartbodem die je als laatst op de vulling hebt geplaatst. Dit zal de modder voor de varkentjes worden!

kitkats plakken

8. Het laatste beetje wat je over hebt van het chocolademengsel gebruik je voor de KitKat’s om ze tegen de taart aan de plakken. Dit is een groot drama omdat, de repen om de zoveel tijd weer kunnen omvallen. Om de KitKatrepen bij elkaar te kunnen houden, hebben we een lint gebruikt. Het houdt het stevig bij elkaar en het staat ook nog eens schattig. Perfectos!
9. En dan is het tijd voor de varkentjes die al een tijdje zaten te wachten om in hun modderbad te kunnen plonzen. Zet ze op een leuke manier op de chocolade zodat het lijkt alsof ze er echt in liggen.

varkentjes taart

En dit is ‘m dan. Onze Varkentjes in modderbad Taart! Toen we op de helft waren om de KitKatreepjes tegen de taart aan te plakken en half scheldend de vallende reepjes weer terug zette, kwam mijn moeder op het idee de reepjes af te breken. Dit leek misschien  minder zwaar te zijn omdat, ze de telkens opnieuw vielen. Het ziet er nog niet eens verkeerd uit maar, misschien hadden we ze beter op de kop kunnen zetten. Dan zag je tenminste de witte vulling niet.. Anyway, maakt niet meer uit!

De taart zet je een uurtje in de koelkast en wat blijkt dus als je het langer er in laat staan, is dat de repen veel steviger tegen de taart beginnen te staan. De repen afbreken hoeft dus opzich niet (;

Het was ontzettend leuk om deze taart te maken omdat het een schattige en originele taart is waar veel geklieder van vooraf gaat. De taart is wel suuuuper machtig dus zorg er niet voor dat je voordat je een hap van deze taart neemt een lekkere maaltijd achter de kiezen hebt. Je zal ontploffen! Haha.

Ow en omdat Maurits heel trots is op zijn zelfgemaakte varkentjes, gaan de duimpjes naar hem!

Enjoy en eet smakelijk!

Liefs Melanie

Advertenties

6 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s