A Look In | Mei

mei

Het is alweer juni. Wat gaat de tijd snel. En de maand mei ook. In de maand mei ben ik veel weggeweest, veel leuke dingen met mijn vriend gedaan en was het prachtig weer. Ze zeggen wel eens ‘Als je het leuk hebt, gaat de tijd sneller’ En dat heb ik geweten hoor. Kijk mee naar vrolijke, lekkere en zonnige foto’s van de maand mei.

forever 21
In mei ben ik samen met mijn lieve vriendinnetje Mariët een dagje naar Amsterdam geweest. In Amsterdam was een paar dagen daarvoor de Forever 21 geopend en natuurlijk was iedereen benieuwd naar deze winkel. Ook ik en Mariët. Eenmaal daar, wisten we niet wat we aantroffen. Hordes meiden! Verdeeld over verschillende verdiepingen. Ik kreeg hierbij een beetje een Primark-gevoel. Uiteindelijk hebben we met z’n tweeën drie kwartier (!) in de rij gestaan voor twee oorbellen. Knetter gek.

H&M
Prachtig, die oude panden in de binnenstad.

Jamin
Op de weg terug van de binnenstad naar het Centraal Station kom je langs de Jamin. En wie kent deze winkel nou niet. Ik zie het als het paradijs voor suikergekkies. Hier moesten Mariët en ik dus natuurlijk even naar binnen glippen. Zo lief als we zijn namen we ook wat lekkers mee voor broerlief en vriendlief.

Cafe de koning
Mijn droom werd werkelijkheid. De Koning bezoeken. Het bekende café uit GTST! Oke, niet hét café, maar wel café De Koning van de vader van Mariët. Een gezellig, knus en saamhorig café waar iedereen elkaar kent en een biertje met elkaar drinkt. Ontzettend leuk om hier een keer te zijn geweest.

villa suikerberg
Op zondag lekker lunchen met Maurits bij Villa Suikerberg in Zwolle. Al heel lang wilden we hier gezellig op het terras zitten, maar alleen als het zonnetje scheen. Die zondag kwamen de eerste zonnestralen door en we grepen meteen onze kans. Het is een populaire plek om te lunchen en dat is ook niet zo gek. Het uitzicht is super, het eten is heerlijk en het personeel vriendelijk. Villa Suikerberg zit naast museum De Fundatie en is dus ook een leuke plek om mensen te spotten.

De Fundatie
Na de heerlijke lunch kwam Maurits op het spontane idee om De Fundatie te bezoeken. Het was lekker weer en hadden allebei wel zin om iets anders te doen dan anders. Museum De Fundatie is te herkennen aan de grote, opvallende koepel op het gebouw en valt meteen op als je vanaf het station de stad in komt. Na veel gezien te hebben in het museum, klommen we naar boven om het uitzicht te bekijken. Prachtig.

Blof
5 mei. De dag dat we onze vrijheid vierden! Het zonnetje scheen, iedereen was vrolijk en er speelden leuke artiesten. Een geslaagde dag!

Ti Sento
Maurits verraste mij met deze prachtige ring van Ti Sento. Totaal onverwachts, met zo’n mooi gebaar! Nog steeds kan ik niet stoppen met ernaar te kijken.

Mascha Happy Life
Na lang wachten had ik dan ook dit meest geliefde boek van de afgelopen tijd in huis. Happy Life van Mascha Feoktistova. Ook wel, Beautygloss. Mascha heeft al jaren een eigen beautyblog en praat in haar boek over haar hobby dat haar baan geworden is, liefde, school, geld sparen, familie, feedback krijgen, gelukkig zijn en zoveel meer. Het is een boek vol positiviteit en ervaringen waarvan iedereen kan leren. Ik volg Mascha al vanaf het begin en ben erg trots op het eindresultaat. Wat een topper is ze!

Lübeckplein
Na schooltijd lekker met Maurits op het terras een drankje doen op het Lübeckplein. De zomer komt steeds dichtbij na het zien van dit soort foto’s. Heerlijk!

Expositie
Zaterdag 17 mei was het eindelijk zover en werden mijn zelfgemaakte foto’s tentoongesteld in een expositie. Zo blij en trots was ik dat mensen hun een mening konden geven over mijn foto’s. Over deze dag staat uitgebreid een artikel online. Klik hier als je nieuwsgierig bent geworden.

Enjoy
Dat weekend leek het wel zomer. Maurits en ik lagen de hele dag aan het water, met onze voetjes in het gras!

Love
Kusje.

Las Rosas
Ook in de laatste schoolweken straalde de zon en genoten Maurits en ik van elkaar en het heerlijke weer. We besloten dit keer het terras te pakken van Las Rosas. Een gezellige plek, midden op het Rodetorenplein van Zwolle met heerlijk brood en banken waar je jezelf in neer kan ploffen. Het is er super zitten, terwijl er af en toe gewoon verkeer langskomt.

Pasta Manzo
Later die dag konden we het niet laten om lekker bij La Meridiana een pasta te eten. En oh, wat zijn die pasta’s lekker! Maurits zei tegen me dat we alles mochten kiezen behalve pasta Manzo of pasta Pollo, omdat deze twee gewoonweg de lekkerste zijn en we die altijd kiezen. Niet lang hoefden we te kijken naar de kaart, want uiteindelijk gingen we toch voor de heerlijke pasta Manzo.

Rozen
Altijd verrassingen. Dit keer kwam Maurits bij mij thuis met een prachtige bos rozen. Een deel voor mijn moeder en een deel voor mij. Wat een schat!

De Haenehof
Ja.. alweer uiteten. Maar het is nou eenmaal zo leuk en gezellig. Het leuke eraan is, is dat wij spontaan een restaurantje binnenstappen en maar zien wat ons te wachten staat. Hier zaten we op het terras van Brasserie de Haenehof in Raalte. We kozen voor twee borden tapas wat echt heerlijk was. Veel variatie en heel snel klaargemaakt.

Beautybeurs
Mandag 26 mei ging ik met school naar de Beautybeurs in Hardenberg. Nooit eerder was ik naar een beurs geweest, laat staan een beautybeurs. Ik keek mijn ogen uit, kreeg een grote tas om te vullen met boekjes, samples en gekochte spulletjes en heb veel gezien en geleerd die dag.

Beautybeurs
Vooral veel stands voor nagelstylisten waren aanwezig. Ik kwam natuurlijk vooral voor stands van schoonheidsspecialisten, maar andere stands waren ook ontzettend leuk om te zien. Net als deze stand van Iso. Hier werden stijltangen, krultangen, föhns en andere leuke dingen voor mooie kapsels verkocht. Ik bleef maar staren naar die hangende stijltangen aan het plafond.

Hema
Die middag op de terugweg naar huis, liep ik nog even de Hema op station Zwolle binnen waar ik dit tegenkwam. Wijn voor onderweg. Unk!

Julia's
Het laatste weekend van mei sluitte ik goed af samen met Maurits. We gingen namelijk naar het Beatrixtheater in Utrecht waar om 8 uur Jersey Boys zou gaan spelen. Weken lang keken we hier naar uit en gingen vol verwachting richting Utrecht. Eenmaal op het Centraal Station met een grote omweg namen we een pasta en een kop koffie van Julia’s. Het Beatrixtheater zit naast het Centraal Station dus hadden nog alle tijd.

Jersey Boys
Jersey Boys! Yes! Het verhaal van Jersey Boys speelt zich af in de jaren 60. In 1962 kunnen vier jongens uit New Jersey, aan de overkant van Manhattan, drie dingen doen met hun leven. Soldaat worden, in zaken gaan die het daglicht niet kunnen verdragen of.. een ster worden. Ze kiezen voor het laatste en die droom wordt waarheid, zonder op te geven of te vergeten waar ze vandaan komen. De vier jongens uit arbeidersgezinnen in New Jersey vonden hun eigen unieke muziek geluid uit, haalden hiermee de Rock ’n Roll Hall of Fame en verkochten meer dan 100 miljoen platen. De musical laat het bloeiende leven zien van de bandleden die ook ups en downs kenden. Het leuke van deze musical is het feit dat het verhaal echt gebeurd is en de muziek spreekt Maurits en mij allebei erg aan. Nummers van Frankie Valli & The Four Seasons dat in deze tijd onderhand wel 10 keer zijn gecoverd.

Jersey Boys Utrecht
Net als bij elke musical mag er niet gefilmd of gefotografeerd worden, maar op het einde kon ik me toch niet inhouden. Het was ontzettend leuk om samen naar een musical te gaan waar we alle twee van houden. Het was een geweldige avond!

De maand mei was gezellig, avontuurlijk, leerzaam en zonnig. Juni is alweer begonnen en hoop net als elke keer dat dit weer een super maand gaat worden.

Liefs, Melanie

Twitter Instagram Bloglovin Facebook

Advertenties

3 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s