Body Issue | Striae

Striae

Nu de zomer in aantocht is laten we steeds meer van ons lichaam zien door korte topjes, broekjes en bikini’s te dragen. Heerlijk natuurlijk die zomer, maar ik weet zeker dat ik niet alleen voor mijzelf spreek als het gaat over een ietsiepietsie onzekerheid over je eigen lichaam. Striae is één van de boosdoeners voor onzekerheid bij vrouwen. Maar wat is striae precies?

Bindweefsel
Bron: Dokter Frodo

Wat is Striae?
Striae, ook wel groeistrepen genoemd, ontstaan doordat een bepaald lichaamsdeel sneller groeit dan dat de huid kan bijhouden. Hierdoor ontstaan er scheurtjes in het bindweefsel onder de huid, waardoor littekens ontstaan. Striae kan je herkennen aan de zichtbare, paarse strepen op de huid die later rood worden en in de laatste fase veranderen naar wit. Veel mensen hebben last van striae. Striae komt meestal voor op billen, bovenbenen, buik en borsten. Vrouwen hebben dan ook meer last van striae dan mannen. De meest voorkomende situaties waarbij striae kan ontstaan is snel groeien in de pubertijd, zwangerschap, overgewicht en fanatiek fitnessen waardoor de huid de groei dus niet meer bijhoudt. Zelf heb ik ook striae. Op jonge leeftijd heb ik een enorme groeispurt gemaakt en heb daarom nu ook littekens van striae op mijn bovenbenen en buik.

Striae behandeling
Bron: Dokter Frodo

Ik heb striae.. wat kan ik ertegen doen?
Stria doet geen pijn en jeukt ook niet. Het is voor sommigen alleen een onzeker puntje en vinden het dan ook niet erg mooi bij zichzelf. Als de groeistrepen paars of rood van kleur zijn ben je optijd om de striae te verminderen. Er zijn verschillende manieren om striae te verminderen.

– Veel merken hebben voor striae speciale crèmes op de markt gebracht om striae te verminderen. Helemaal zullen de groeistrepen hierdoor niet verdwijnen, maar verminderen is natuurlijk altijd fijn. Onder anderen Bio-Oil, Biodermal en Vichy verkopen deze crèmes voor het verminderen van striae. De crèmes bevatten werkstoffen die de structuur van het bindweefsel kunnen verbeteren.

– Je kan ook kiezen voor intensievere behandelingen zoals, microdermabrasie, IPL (Intense Pulsed Light) behandeling of een Lightwave LED behandeling. Deze behandelingen zijn sterker dan een crème en geven dan ook net wat meer resultaat. Op de foto hierboven is heel duidelijk het verschil te zien van een behandeling voor striae. Een prachtig resultaat van het verminderen van groeistrepen. Deze behandeling is gedaan bij Kliniek Dokter Frodo Gaymans. Een kliniek die zich richt op de conditie en het herstellen van de huid. Ik ben onder de indruk van de werkwijze van de kliniek. Bij de striae behandeling van Dokter Frodo wordt gebruik gemaakt van Tretinoïne créme. Deze créme verbetert het elastine en collageen in de huid, bevordert de vernieuwing van de huid, zorgt voor een smallere hoornlaag en het remt de afbraak van collageen die ontstaat bij beschadiging door UV-licht. Ben je benieuwd geworden naar de striae behandeling van Dokter Frodo? Klik dan hier voor meer informatie over deze behandeling.

– Ook heb je een manier om thuis met de striae te werk te gaan. Hiervoor heb je nodig een loofahhandschoen, een peeling en etherische olie. Vooraf neem je een lekker warm bad of douche om je huid te verweken. Masseer daarna met ronddraaiende bewegingen de loofahhandschoen en de peeling in op de groeistrepen. De huid kan hierdoor gevoelig reageren, maar dit zal verder na de behandelingen afnemen. Blijf dit ongeveer 5 tot 10 minuten doen, spoel de peeling af en masseer daarna de striae in met de etherische olie. Ga na deze behandeling meteen slapen. In je slaap worden er namelijk nieuwe cellen aangemaakt en deze worden gestimuleerd door de behandeling die je voor het slapen uitvoerde. Herhaal deze massage 1 á 2 keer in de week en na 8 weken zullen de groeistrepen verminderd en de huid soepeler zijn.

Als de lijnen niet paars/rood meer zijn, maar eenmaal wit en dus littekens zijn geworden, is er vrijwel niks meer tegen te doen. Heb je nou groeistrepen die er al zo lang zitten dat ze littekens zijn geworden, gebruik dan de PCLE crème van Biodermal. Deze crème is o.a. bedoeld voor littekenweefsel en bevat veel vitamine E waardoor de huid weer soepel wordt.

Hoe voorkom ik striae?
Om striae te voorkomen is het belangrijk om je huid soepel te houden. Hierdoor scheurt het bindweefsel minder snel wanneer de huid oprekt. Er zijn verschillende manieren om je huid soepel te houden. Masseer de huid met behulp van etherische oliën of een voedende bodylotion, gebruik regelmatig een scrub, eet gezond en drink voldoende water en zorg ervoor dat je genoeg vitamine E binnenkrijgt.

Striae

Ontzettend veel vrouwen durven deze zomer niet in bikini te genieten van de zon of in korte broek of topje te lopen door de striemen op hun lijf. Onthoudt dat ieder lichaam uniek en prachtig is van zichzelf. Je lichaam is niet geruïneerd. Het is een tijger, die haar strepen verdiende.

Liefs, Melanie

TwitterInstagramBloglovinFacebook

EN: Strechts marks, also called growth lines, are one of the issues for insecurity in women. Strechts marks caused by a particular body growns faster than the skin can keep. This causes cracks in the connective tissue under the skin, causing scarring. Strechts marks can be indentified by visible marks on the skin and appears on buttocks, thighs, belly and breasts. Many brands have special creams marketed to reduce stretch marks (Bio-oil, Biodermal and Vichy), but there are also more intensive treatments suchs as microdermabrasion, IPL (Intense Pulsed Light) treatment or a Lightwave LED treatment. Do you have scars, use the PCLE cream from Biodermal. To prevent strechts marks, you need to keep the skin supple with bodylotion, a peeling, good nutrition, drink water and a lot of vitamin E. Remember that every body is unique and beautiful in itself. Your body is not ruined. It’s a tiger, who earned her stripes.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s