Water Is Het Codewoord! #FeelGoodFitChallenge w2

Water

De titel verklapt het al. Op de basisschool leerde ik dat we allemaal ongeveer 70% uit water bestaan en dat driekwart van het aardoppervlak bedekt is met water. Water is niet meer weg te denken. Ook voor een gezonde leefstijl en bij het sporten is water een must. En dat heb ik geweten! In week twee van de challenge ben ik meer water gaan drinken. Ik neem overal een flesje water mee naartoe, want water is de basis van je gezondheid en energieniveau.

– Tijdens het sporten verlies je 1 tot 2 liter vocht. Dit is zo veel in zo’n korte tijd dat je je vochtgehalte goed op peil moet houden. Dit doe je door water te drinken. Je lichaam scheidt het vocht uit en jij voegt weer vocht toe door te drinken.

– We hebben gemiddeld 1,5 tot 2,5 liter vocht nodig per dag. En nee, frisdrank en alcohol tellen niet mee. Kom je niet aan dit aantal? Neem dan een appel of een sinaasappel. Deze vruchten bevatten sappen die ook meetellen als vocht en ook nog eens erg gezond zijn.

– Ga je een dagje shoppen of heb je een belangrijke afspraak? Zorg, als je de deur uitgaat, dat je een flesje water bij je hebt. Zo heb je altijd vocht bij de hand en op een warme zomerdag is zo’n koel flesje water natuurlijk ook niet te missen.

Detox Water

– Water is smaakloos en dus eigenlijk niet heel spannend om te drinken. Geef water daarom een smaakje. Dit water met een smaakje noem je ook wel Detox water. Je komt het steeds vaker tegen en in de zomer is het dan ook nog eens heerlijk om te drinken. Wat je nodig hebt is simpel. Neem een glas, flesje of een mooi potje waar je je jouw Detox water uit kan drinken. Stel vervolgens een lekkere mix samen van vruchten of muntblaadjes. Mijn favoriete smaak is aardbei met verse munt. Laat de stukjes aardbei even intrekken, omdat de smaak van de muntblaadjes al snel overheerst. Na een paar minuten heb je een heerlijk, zoet en fris drankje. Nog een lekkere combinatie is een sinaasappelschijfje met muntblaadjes. Ik ben weg van Detox water en vind het echt geweldig voor diegene die al snel neigt om een glas cola of andere frisdrank te pakken.

– Water helpt je met afvallen. Drink voor een maaltijd een glas koud water. Je lichaam verbrandt calorieën om weer op temperatuur te komen. Tijdens de maaltijd is je hongergevoel verminderd en je voelt je verzadigd.

– Je huid straalt door voldoende water. Door water te drinken krijg je een gezond blosje op je wangen, voedt je huid en laat het rimpels en oneffenheden minder opvallen. Een wondermiddel zou je bijna denken.

– Ook is water heel goed voor het afscheiden van afvalstoffen van je lichaam. Water zorgt er namelijk voor dat je nieren sneller en meer vocht afscheiden.

Water

– Water is het beste middel tegen hoofdpijn. Je hersenen bevatten veel vocht en met een vochttekort ontstaat er hoofdpijn. De hoofdpijn die je omschrijft als ‘watten in je hoofd’. Drink daarom zoveel mogelijk water als je last hebt van hoofdpijn (of een kater!)

– Misschien wel de moeilijkste tip: maak van water drinken een gewoonte. Het makkelijkste om te doen is een routine maken. Drink bijvoorbeeld een glas water als je opstaat, bij je ontbijt, je lunch, een glas voor het avondeten en voordat je gaat slapen. Binnen een paar weken ben je er aan gewend en ben je onbewust gezond bezig.

Water geeft je lichaam een boost en is nou eenmaal een belangrijk hulpmiddel voor veel situaties. Ik weet het wel. Ik vervang die zoete drankjes voortaan in een lekker glas water vol lekkere vruchtjes!

Drink jij eigenlijk voldoende water?

Liefs, Melanie

Advertenties

3 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s