DIY Project | Mijn Oude Denim Blousje Omtoveren

DIY
Ik ben gek op DIY projecten. Het is geweldig om iets ouds of iets simpels om te toveren tot iets unieks. Ik heb dan ook al zo’n tientallen projecten uitgevoerd en het verveeld nooit. Deze week plaatste ik een foto op Instagram van mijn mini project. Omdat ik zo blij ben met het resultaat en het ook nog eens binnen vijf minuten gemaakt kan worden, wil ik dit graag met jullie delen.

Denim H&M Blousje
DIY blousje
Deze Denim blouse van H&M lag al een tijdje te verslijten in mijn kast. Doordat er een gat bij de naad van de okselrand is ontstaan en niet meer te fixen was, kon ik het blousje niet meer dragen, maar weggooien.. dat kon ik nog niet. En maar goed ook, want ik maakte er een ander, gloednieuw en zomers blousje van.

DIY blousje
Met een potloodje zette ik een streep langs de naad waar ik straks zou moeten gaan knippen. Dit doe ik zodat ik natuurlijk niet in de naad knip.

DIY blousje
Lets go! Op dit soort momenten, wanneer ik de schaar ergens in zet, ben ik zo benieuwd naar het eindresultaat. De vorm, wat er nog kan veranderen of wat ik helemaal verknald heb. Ik knipte de mouwen precies langs de naad af (Gebruik hiervoor een textielschaar en geen keukenschaar. Textielscharen komen makkelijker door stof zoals bij dit blousje)

DIY blousje
Tadaaa! Een über, ultra, turbo snelle DIY, maar oh wat vind ik mijn ‘nieuwe’ blousje leuk! Lekker zomers, dun, oogt alsof het net uit de winkelrekken komt en het idee dat ik dit zelf heb gemaakt is ook nog eens super leuk. Geweldig! Achter de naad van het blousje zat nog een klein scheurtje. Dit heb ik dichtgenaaid en er is niks meer van te zien. Wat houd ik toch van DIY’s.

Wat vind jij van het ‘nieuwe’ kledingstuk? En maak jij wel eens wat zelf?

Liefs, Melanie

Volg mij en mijn blog ook via TwitterInstagramBloglovinFacebook

Advertenties

8 comments

  1. Wat is hij gaaf geworden. Ik was helemaal verliefd toen ik hem zag op je instagram. Ik ben zelf nooit zo creatief. Ik heb wel nog een oud jasje met vrolijke kleurtjes, waarbij gaten in de voering van de mouw zit. Wie weet ga ik dit ook nog eens proberen! Hij zou het goed doen als zomers gilet!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s