Work Out | Touwtje Springen

Rope jump

Al een tijdje ben ik fanatiek bezig met sporten en gezond leven. Het researchen van oefeningen, gezonde snacks en interessante weetjes over sport en voeding is erg leerzaam en elke keer leer ik weer iets nieuws. Sporten staat er bekend om dat het niet voor iedereen een favoriete bezigheid is, maar wat nou als je weet dat touwtje springen een enorm goede manier is om af te vallen?

Touwtje springen is een ideale work out. Iedereen kan het, het is gratis  en het kan overal. Het is een bijzonder effectieve sport met veel weetjes.

1. Door te springtouwen werk je aan je coördinatie, balans, timing, snelheid, kracht, uithoudingsvermogen en explosiviteit.

2. Als je een uur touwtje springt, verbrandt je 1300 calorieën. Dit is 200 calorieën in 10 minuten en staat gelijk aan 1,5 km hardlopen in 7,5 minuten. Geweldig!

3.  Springtouwen is voor iedereen te doen. Je kan je eigen tempo bedenken.

4.  Bij touwtje springen train je je bovenlichaam. Zowel je schouders, je romp en je armen worden aan het werk gezet en je doet je best om in balans te blijven tijdens het springen. Ook worden je kuiten erg getraind

jump

5. Springen is heel goed voor je hartspier. Door het springen kan je wel 80% van je maximale hartslag bereiken.

6. Touwtje springen is minder belastend voor je kuiten dan hardlopen.

Tips voor het beste spring resultaat:
– Het touw moet de goede lengte hebben. De uiteinden van het touw moeten bij je oksels komen
– Draai het touw vanuit je polsen en hou je handen op hoogte van je heupen
– Hou zo min mogelijk contact met de grond. Raak met de bal van je voet de grond en zorg dat ze zo snel mogelijk weer van de grond af zijn
– Maak variaties tijdens het springen. Achteruit springen, springen met één been of kruissprongen

Doutzen Kroes laat met haar coach zien hoe je het beste kan touwtje springen en geven hierbij handige tips.

Touwtje springen is een perfecte oefening en is daarom mijn nieuwe bezigheid geworden. Elke avond spring ik 10 minuutjes en ik kan je zeggen, je voelt je heerlijk na die 10 minuten!

Liefs, Melanie

 

3 comments

Plaats een reactie